Vezi mai jos: dragostea
27,00 lei
30,00 lei (-10%)

Vezi mai jos: dragostea

Vezi mai jos: dragostea
-10%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 656
Format: 11x18
Categoria: Romane
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Vezi mai jos: dragostea
DESPRE CARTE
Momik, unicul fiu al unor supravieţuitori ai lagărelor morţii, trăieşte la Ierusalim, într-o familie şi o comunitate traumatizate, care refuză să evoce trecutul. Mai târziu, la maturitate, devenit scriitor, precum bunicul Anshel Wasserman, la rândul lui supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, Momik porneşte într-o căutare dureroasă, prin care încearcă să înţeleagă şi să accepte Holocaustul. Astfel, porneşte într-o călătorie în Polonia, unde reinventează viaţa şi moartea scriitorului Bruno Schulz, victimă a naziştilor. Apoi rescrie destinul lui Anshel Wasserman – Sheherezada, care se salvează de la moarte, povestindu-i, noapte de noapte, comandantului lagărului de exterminare ultimele aventuri ale Copiilor inimii, eroii povestirilor sale pentru copii, scrise înainte de război. Vezi mai jos: dragostea este un roman tulburător, liric şi curajos, care vorbeşte despre supravieţuire şi vindecare, memorie şi identitate, speranţă şi iertare.

"Un scriitor care, de aproape două decenii, s-a impus ca una dintre cele mai originale şi talentate voci de pretutindeni."
New York Times Book Review

"Apreciat la nivel mondial pentru splendidele sale cărţi, David Grossman înfăţişează aspectele curajoase, dureroase şi uneori brutale ale realităţii israeliene cu o forţă şi o onestitate fără egal."
Commentary

DESPRE AUTOR
DAVID GROSSMAN (n. 1954) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai talentaţi prozatori israelieni contemporani şi, în acelaşi timp, o personalitate proeminentă a scenei publice naţionale şi internaţionale. A studiat filosofia şi teatrul la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Romanele, cărţile pentru copii şi articolele sale au fost traduse în zeci de limbi şi au fost distinse cu prestigioase premii literare, printre care se numără Premiul pentru debut literar al Uniunii Scriitorilor din Ierusalim (1980), Premiul Asociaţiei Editorilor din Israel pentru cel mai bun roman (1985), Premiul Nelly Sachs (Germania, 1991) şi Jewish Quarterly Wingate Literary Prize (2005). La Editura Niculescu, în colecţia „Cartea de recitire“, de acelaşi autor a mai apărut romanul Cineva cu care să fugi de acasă (Premiul Sappir, Israel, 2001).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1342 sec