Virjan Bogdan, Infractiunile de evaziune fiscala. Editia 2

Virjan Bogdan, Infractiunile de evaziune fiscala. Editia 2
-20%
Preț: 39,92 lei
49,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 432
Categoria: General

DESCRIERE

Fenomenul evaziunii fiscale este unul complex, care afecteaza capacitatea statului de a se finanta si, pe cale de consecinta, poate produce importante perturbari de ordin macroeconomic. In aceste conditii, interesul cu privire la fenomen este partajat intre expertii in stiintele economice si cei in stiinte juridice. Lucrarea abordeaza tema din perspectiva dreptului penal, fara a ignora insa perspectiva finantista si chiar pe cea economica, complexitatea subiectului necesitand o abordare interdisciplinara, cel putin din punct de vedere conceptual.

Editia a 2-a

Noua editie a lucrarii apare la un interval de 5 ani de la ultima editie publicata, fiind necesara in primul rand datorita noii legislatii penale– noul Cod penal si noul Cod de procedura penala– precum si datorita dinamicii legislatiei in domeniu si practicii judiciare aflate intr-o continua diversificare. Lucrarea isi pastreaza structura, fiind pus un accent deosebit pe aspecte controversate de teorie si practica judiciara si, nu in ultimul rand, este realizata o analiza comparativa intre actuala reglementare si reglementarile anterioare.

Coordonatorul colectiei„Stiinte penale” despre lucrare
Prof. univ. dr. Valerian Cioclei:„Clarificarile de ordin conceptual, pe de o parte, observatiile critice pertinente si propunerile de lege ferenda, formulate in plan practic, pe de alta parte, reprezinta cu certitudine o contributie valoroasa, atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere aplicativ, la dezvoltarea temei cercetate. De aceea sunt convins ca lucrarea domnului Bogdan Virjan Infractiunile de evaziune fiscala va deveni un element de referinta in materie”.

Din cuprins

    notiunea si formele evaziunii fiscale
    distinctia intre evaziunea fiscala licita si evaziunea fiscala ilicita
    factorii care favorizeaza fenomenul evaziunii fiscale
    evolutia reglementarilor adoptate in Romania in vederea combaterii evaziunii fiscale
    implicatiile aderarii la Uniunea Europeana
    prezentarea generala a legii-cadru, precum si cateva observatii pe marginea modalitatii de reglementare a infractiunilor de evaziune fiscala
    analiza detaliata a celor sapte infractiuni de evaziune fiscala prevazute de legea-cadru: notiune si definitie, obiect juridic special, obiect material al infractiunii, subiectul activ si pasiv al infractiunii, latura obiectiva, latura subiectiva, consumarea infractiunii, sanctiunile prevazute de lege, raportul cu alte infractiuni

Puncte forte

    imbina aspectele cu caracter teoretic si practic
    abordeaza multidisciplinar aspectele analizate
    realizeaza o analiza comparativa intre actuala reglementare si reglementarile anterioare
    prezinta aspecte controversate de teorie si practica judiciara
    contine index alfabetic detaliat
    propune masuri pentru eficientizarea luptei impotriva fenomenului evaziunii fiscale

Despre autor
Bogdan VIRJAN este avocat in cadrul Baroului Bucuresti si lector al Facultatii de Drept, Universitatea„Titu Maiorescu” din Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Drept penal. Partea speciala si Criminologie. Este membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, precum si in Asociatia Romana de Stiinte Penale.

Nr. de pagini: 432
Anul aparitiie: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.