Visual Basic - Programarea calculatoarelor (Limbaje si medii de programare)

Visual Basic - Programarea calculatoarelor (Limbaje si medii de programare)
Editura:
Anul publicării: 2001
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Visual Basic face parte din pachetul Visual Studio al companiei Microsoft si, ca de altfel si celelalte limbaje 'vizuale' ale Microsoft (mai putin Visual C++), este axat pe componenta de interfata a programului, programatorul putand realiza cu usurinta interfete standardizate de tip Windows (ferestre, butoane, liste etc.) fara a fi nevoie de scrierea de cod pentru acest lucru. Visual Basic detine o biblioteca de componente vizuale (liste, calendare, meniuri etc.) a caror componente (grafica si functionala) sunt deja implementate, avand posibilitatea ca programatorul sa introduca si sa foloseasca componente proprii sau realizate de alti programatori.
Visual Basic este un limbaj pur orientat pe obiecte (OO), avand deja implementata o lista de clase cu utilizare generala. Pana la versiunea 6, VB putea utilizare si dezvolta componente COM/COM+ si ActivX dar si librarii clasice de functii tip DLL. Odata cu aparitia versiunii 7, adica odata cu aparitia tehnologiei .NET, VB (acum VB .NET) poate utiliza si crea si componente .NET cu toate avantajele pe care acestea le aduc. VB este un limbaj de nivel inalt avand implementate mai multe nivelui de abstractizare a dezvoltarii unei aplicatii dar si posibilitatea de compilare in formatul Windows EXE sau DLL de 16 si 32 biti.
VB este un limbaj interpretat, adica orice cod scris in limbajul VB trebuie mai intai tradus intr-un limbaj de nivel inferior si dupa aceea executat (spre deosebire de limbajele native ex. C++). Acest lucru are avantaje (cum ar fi rularea fara compilare sau portabilitatea intre platforme) dar si dezavantaje (cum ar fi necesitatea unei masini virtuale pentru interpretarea codului).
Unul dintre punctele forte ale libajului VB este acela ca se pot realiza intr-un timp relativ scurt aplicatii complexe si se pot utiliza relativ simplu sisteme informatice dedicate (cum ar fi bazele de date - VB poate utiliza toate sistemele de gestiune a bazelor de date cunoscute, direct sau prin intermediul ODBC).
Utilizarea limbajului VB este una generala, putand fi folosit la crearea de programe simple, educationale dar si la crearea de aplicatii complexe (ca de exemplu la jocuri - ex: Pharao). Teoretic oricine (mai mult sau mai putin experimentat) poate utiliza VB pentru ca este un limbaj de programare simplu (calitate de baza a limbajului Basic din care provine).

Lucrarea de fata a fost organizata astfel incat in prima parte se prezinta conceptele de baza ale programarii procedurale, pentru ca in a doua parte sa se introduca treptat
conceptele de programare vizuala, dirijata de evenimente si orientata pe obiecte.
Cartea este destinata in special celor care studiaza in domeniul economic. In acest scop pe langa problemele teoretice sunt prezente multe exemple practice.

Autori: Gheorghe Popa, Florentina Berbec, Liana Popa Anica, Matei Iliescu, Veronica Ivancenco, Mirela Gheorghe
Anul aparitiei: 2001
Nr.pagini: 303
Vezi și alte cărți: Visual

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1478 sec