Adrian Lemeni, Viata si constiinta in orizontul temporalitatii. Abordare teologica, filosofica si stiintifica

Adrian Lemeni, Viata si constiinta in orizontul temporalitatii. Abordare teologica, filosofica si stiintifica
-10%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Tema este de mare actualitate, cu numeroase implicatii in aspectele care vizeaza intalnirea dintre teologie, filosofie si stiinta. Problematica timpului este una extrem de complexa, constituind o preocupare constanta pentru traditiile religioase ale lumii, pentru filosofie si stiinta.
In societatea contemporana bulversata de un ritm deosebit de accelerat al existentei, amplificat artificial prin tehnologiile informatiei, este imperios necesar sa fie cultivate atat dimensiunea existentiala a timpului ca durata si dainuire a vietii umane in comuniune, cat si valoarea constiintei umane care da sens timpului si il transcende spiritual prin aspiratia la nemurire sau viata eterna.

Traditia vie a Bisericii ofera intelegerea timului nu doar avand semnificatia de cronos, ca succesiune a unor secvente temporale, ci timpul asumat in caliatte de kairos, de timp binecuvantat si privilegiat, pentru innoirea si transfigurarea existentei, ca sansa de sesizare a lucrarii lui Dumnezeu in istorie si in viata concreta a fiacaruia dintre oameni.

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Nr. de pagini: 246
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1262 sec