Sensul eshatologic al creatiei
25,20 lei
28,00 lei (-10%)

Sensul eshatologic al creatiei

Sensul eshatologic al creatiei
-10%
ISBN: 978-973-7725-15-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 384
Categoria: Religie
Preț: 25,20 lei
28,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sensul eshatologic al creatiei

Prezentare:

Cartea se concentreaza asupra misiunii profetico-eshatologice a Bisericii, fiind constituita in patru capitole:
1. In capitolul intai este prezentata viziunea omului religios despre cosmos. Pentru omul ancorat intr-o traditie religioasa, lumea nu putea exista decat ca o manifestare a sacrului, reprezentarea mitica a cosmosului in coordonatele sale spatio-temporale fiind o expresie a unei viziuni simbolice cu profunde implicatii religioase.
2. Capitolul al doilea al cartii prezinta ideile esentiale ale cosmologiei teonome care prin energiile necreate salveaza deodata transcendenta si imanenta lui Dumnezeu in raport cu creatia. Aceasta cosmologie este specifica teologiei ortodoxe, fiind profund ancorata in gandirea biblica si patristica a Revelatiei.
3. Capitolul al treilea trateaza sensul eshatologic al istoriei. Din perspectiva crestina, dimensiunea eshatologica a istoriei poate fi surprinsa prin vocatia profetica a Bisericii Lui Hristos.
4. In capitolul al patrulea este prezentata cosmologia stiintifica actuala ca o posibila punte de legatura intre teologie si stiinta. Autorul isi valorifica cunostintele sale de matematici superioare si de fizica teoretica in prezentarea noilor directii de cercetare din cosmologia stiintifica actuala. Un dialog onest si fructuos intre teologie si stiinta se poate contura in conditiile pastrarii competentelor specifice.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2618 sec