Apologetica ortodoxa. Volumul 1 (Adrian Lemeni)

Apologetica ortodoxa. Volumul 1 (Adrian Lemeni)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Structurat in doua volume, prezentul manual de Apologetica ortodoxa constituie un indemn la descoperirea potentialului intelesurilor deopotriva duhovnicesti si cuprinzatoare ale acestei discipline. Parcurgerea elementelor de ordin istoric se va face in sensul identificarii a ceea ce poate contribui astazi la conturarea unei atitudini apologetice marturisitoare si deschise catre un dialog onest, in continuitate stransa cu Traditia Bisericii.

Primul volum cuprinde trei parti. Prima dintre ele ofera repere de ordin introductiv referitoare la studiul Apologeticii, insistandu-se pe dimensiunea marturisitoare si eclesiala a Adevarului intrupat. In a doua parte sunt abordate aspecte ale apologiei crestine de-a lungul timpului: marturia de viata a Mantuitorului Iisus Hristos ca model al apologiei crestine, apologiile Apostolilor, Martirilor si Apologetilor si, deopotriva, repere apologetice semnificative dezvoltate de Sfintii Parinti. Partea ultima inventariaza momente semnificative care au distorsionat apologetica eclesiala in contextul secularizarii si al utopiilor generate de ratiunea autonoma (scolastica, renastere, modernitate).

Volumul al II-lea este dedicat in intregime unor tematici de actualitate care invoca relatia dintre teologie, filosofie si stiinta. Asumand duhul apologeticii biblice si patristice (cu repere evidentiate in volumul I), in volumul al II-lea vom incerca structurarea unei abordari eclesiale cu privire la aceste tematici, vizand rezultate din domenii de referinta ale cercetarii stiintifice si a reflectiei filosofice din contemporaneitate. Vom propune repere pentru o Apologetica ortodoxa contemporana, urmarind sa valorificam dimensiunea marturisitoare a Apologeticii ortodoxe in interactiunea cu diferite conceptii si rezultate recente din domeniile stiintei si filosofiei.

Nr. de pagini : 328
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1305 sec