Arta de a fi. Editie, paperback cu clape

Arta de a fi. Editie, paperback cu clape
-28%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Erich Fromm, Arta de a fi. Titlul original: The Art of Being. Intr-o lume dominata de consumerism, de goana dupa avere si onoruri si de falsele retete pentru fericire, Erich Fromm ne invata cum sa ne eliberam de iluzii si de ideile primite de a gata si cum ne putem exploata energiile launtrice pentru a duce o viata cu sens. Trecerea de la existenta preocupata de posesie si imbogatire („a avea") la un trai bazat pe constientizarea si dezvoltarea propriilor calitati sufletesti („a fi") conduce, in mod iminent, la o stare de iluminare psihica si de bogatie spirituala. Daca in volumul A avea sau a fi?, Fromm discuta solutiile politico economice pentru o viata autentica, in cartea de fata el se opreste asupra tehnicilor individuale de concentrare si de trezire spirituala, de meditatie orientala si de autoanaliza in cheie freudiana. Toate acestea sunt menite sa sporeasca puterea noastra de a iubi, de a gandi critic si de a actiona creativ si productiv.

Autoanaliza si in special exercitiile de respiratie si de constientizare se pot face ori de cate ori nu esti ocupat cu altceva, ca atunci cand te afli in metrou sau in avion. Toate aceste prilejuri ar trebui sa fie utilizate pentru o forma sau alta de atentie concentrata, in loc sa incepi sa citesti o revista, sa vorbesti cu cineva sau sa visezi cu ochii deschisi. Odata ce ai capatat obiceiul de a face acest lucru, astfel de situatii cand nu ai„nimic de facut" devin bine-venite, deoarece te imbogatesc si iti procura satisfactie.

In volumul de fata, Erich Fromm ne propune caile de realizare a constientizarii de sine si ne impartaseste pasii catre a fi, pe care i a parcurs el insusi zilnic, acordand o atentie sporita autoanalizei, ca una dintre aplicatiile psihanalizei. -- Rainer Funk

Erich Fromm este nu doar un psiholog cu o intuitie ascutita, ci si un scriitor
de talent. -- Chicago Tribune

Erich Fromm (1900—), sociolog si psihanalist, a facut parte din Scoala de la Frankfurt, iar in 1933 a emigrat in SUA. Editura Trei a mai publicat volumul sau A avea sau a fi?.


Anul aparitiei: 2012

Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape

Nr. de pagini: 192

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1312 sec