Erich Fromm, Budismul Zen si psihanaliza

Erich Fromm, Budismul Zen si psihanaliza
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 25,20 lei
35,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intr-o lume tot mai afectata de criza spirituala, si in care Orientul si Occidentul tind sa evidentieze ceea ce le separa, aceasta carte aduce argumente in favoarea asemanarii profunde dintre cele doua culturi. Atat budismul Zen cat si psihanaliza sunt deopotriva teorii ale naturii umane si metode de vindecare. Ambele ne dau de inteles ca omul este mai mult decat ceea ce vedem, mai mult decat ceea ce stie despre el insusi. Cum putem atinge acea fiintare completa? Fiecare isi prezinta propria solutie, iar amandoua implica, in esenta, o disolutie si o renastere. Cartea ne invita la un exercitiu cultural si de autocunoastere, valoros prin noutatea experientei propuse, capabile sa adanceasca intelegerea atat a psihanalizei, cat si a budismului Zen si sa creeze punti intre ele, utile, in cele din urma, oricarui om aflat in cautare de sine.

Ce ajutor le poate da psihanaliza celor care sufera de„maladia secolului"? Acest ajutor este -si trebuie sa fie -diferit de„cura" care consta in eliminarea simptomelor, oferita celor ce nu pot functiona social. Pentru cei ce sufera de alienare, cura nu consta in absenta bolii, ci in prezenta starii de bine.
Erich Fromm

Maestrul nu-l cheama pe discipol; el nu vrea nimic de la invatacel, nici macar ca el sa devina iluminat; discipolul vine la maestru, din proprie vointa, si pleaca tot din proprie vointa, in deplina libertate.
Richard J. De Martino

Erich Fromm (1900—), filosof si psihanalist, este autor al cartilor Arta de a fi (2012) si A avea sau a fi? (2013), aparute la Editura Trei.
D. T. Suzuki (1870—) a fost profesor de budism la Universitatea Otani din Kyoto si autor al mai multor carti despre Zen si cultura orientala, care au contribuit la deschiderea Occidentului catre acestea.
Richard J. De Martino (1922—) a fost discipol si asistent al profesorului Suzuki la cateva universitati prestigioase, ulterior profesor de religie la Universitatea Temple.


Cuprins:

Cuvant-inainte de Erich Fromm

Prelegeri despre budismul Zen de D. T. Suzuki
I. Est si Vest
II. Inconstientul in budismul Zen
III. Conceptul Sinelui in budismul Zen
IV. Koanul
V. Cele cinci grade (Go‑i)

Psihanaliza si budismul Zen de Erich Fromm
I. Criza spirituala de azi si rolul psihanalizei
II. Valori si teluri in conceptiile psihanalitice ale lui Freud
III. Natura starii de bine— evolutia psihica a omului
IV. Natura constientului, a refularii si a de‑refularii
V. Principiile budismului Zen
VI. De‑refulare si iluminare

Conditia umana si budismul Zen de Richard de MartinoNr. de pagini: 264
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1305 sec