Erich Fromm, Anatomia distructivitatii umane

Erich Fromm, Anatomia distructivitatii umane
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat
Preț: 47,86 lei
66,47 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Care sunt radacinile agresivitatii umane? Cum putem explica resorturile razboaielor sau ale regimurilor opresive? Pornirile noastre violente tin de animalitatea noastra ori constituie, mai curand, o determinanta culturala? Incercand sa-si croiasca o cale dincolo de instinctualismul lui Konrad Lorenz si al neodarwinistilor si dincolo de behaviorismul lui Skinner (pentru care violenta este o conditionare strict sociala), Fromm distinge intre doua chipuri fundamental diferite ale agresivitatii.

Daca, pe de o parte, se poate vorbi despre o agresivitate„defensiva” sau de supravietuire, mostenita pe linie biologica, pe de cealalta parte descoperim agresivitatea„maligna“, pura distructivitate, care incita la violenta din motive ce rezida in caracterul uman. Considerand-o ca pe o deformare a personalitatii, si nu ca pe un dat inevitabil al naturii umane, Fromm descrie patima distructivitatii trecand prin visele pacientilor lui Freud, prin sadismul birocratic al lui Stalin si incheind cu„necrofilia“ lui Hitler.

Prezenta carte constituie cea mai inchegata constructie teoretica a lui Erich Fromm, combinand date din neurofiziologie, antropologie, preistorie, etologie si, mai ales, psihanaliza. Este un volum de referinta pentru stiintele sociale, dar si un raspuns in cheie critic-umanista la pesimismul lumii de azi.

Erich Fromm (1900–1980), sociolog si psihanalist, a facut parte din Scoala de la Frankfurt, iar in 1933 a emigrat in SUA. La Editura Trei au mai aparut: Arta de a fi, Budismul Zen si psihanaliza si A avea sau a fi?.

Nr. de pagini: 720
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1503 sec