Boli oculare de urgenta (Marieta Dumitrache)

Boli oculare de urgenta (Marieta Dumitrache)
-8%
Preț: 57,96 lei
63,00 lei (-8%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 428
Categoria: Oftalmologie

DESCRIERE

Boli oculare de urgenta de Marieta Dumitrache.
 
In continuarea lucrarilor care trateaza patologia oculara aparute sub redactia Prof. Dr. Marieta Dumitrache, cartea de fata abordeaza de aceasta data bolile oculare de urgenta, domeniu in care specialistii oftalmologi care se confrunta cu astfel de cazuri au nevoie de date cat mai clare si cat mai schematic prezentate. Astfel, lucrarea este sistematizata in 6 capitole mari, care cuprind: manifestarile clinice in patologia de urgenta, examenul oftalmologic in urgenta, bolile care reprezinta urgente absolute, imediate, apoi cele mai frecvente urgente oculare, dar si acele afectiuni care nu sunt urgente, dar care, prin complicatii si sechele, trebuie urmarite pe termen lung.

Cuprins: Manifestari clinice in patologia oculara de urgenta: Scaderea vederii. Ochiul rosu. Lacrimarea si uscaciunea oculara. Diplopia. Cefaleea. Evaluarea afectiunilor orbitare. Examenul clinic oftalmologic in urgenta. Urgente oculare absolute: Obstructia arterei centrale a retinei (A. C. R.). Arsuri oculare chimice. Urgente oculare imediate: Glaucomul acut. Celulita orbitara. Tromboza de sinus cavernos (T. S. C.). Conjunctivite supraacute. Ulcerul cornean cu hipopion. Endoftalmita. Neuropatia optica (N. R. B.) toxica acuta. Keratoconul acut. Sindromul Horner. Paralizii oculomotorii. Hemoragia expulsiva.

Urgente oculare: Afectiuni infectios-inflamatorii ale pleoapelor in urgenta. Ptoza acuta. Exoftalmia, enoftalmia. Urgente in afectiunile infectios-inflamatorii ale aparatului lacrimal. Conjunctivite acute. Patologia corneana de urgenta. Patologia uveei in urgenta. Patologia de urgenta a cristalinului. Urgente in glaucom. Hifema. Ocluzia venoasa a retinei. Urgente in afectiuni maculare. Hemoragia vitreana. Dezlipirea de retina in urgenta. Afectiuni ale N. O. in urgenta. Anomalii pupilare. Traumatisme mecanice ale ochiului. Urgenta in tumori. Afectiuni oculare nonurgente, urgente prin complicatii si sechele de supravegheat oftalmologic, de urmarit pe termen lung: Oftalmopatia distiroidiana. Afectiuni inflamatorii ale marginii libere a pleoapei– Blefarita. Keratoconul. Lentilele de contact– complicatii. Episclerite, sclerite. Uveite. Glaucom primitiv cu unghi deschis. Decolarea posterioara de vitros. Amauroza fugace. Boli vasculare ale retinei si afectiuni infectios-inflamatorii ale retinei.

Adresabilitate: Medici specialisti oftalmologi, rezidenti.

Nr. de pagini: 428
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.055 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.