Boli oculare la copil - Sub redactia Marieta Dumitrache

Boli oculare la copil - Sub redactia Marieta Dumitrache
-12%
Preț: 70,22 lei
79,80 lei (-12,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 672
Categoria: Oftalmologie

DESCRIERE

„Boli oculare la copil” a fost scrisa in colaborare interdisciplinara, de un colectiv de autori din tara si strainatate, coordonati de Profesor Dr. Marieta Dumitrache. Bolile oculare la copil sunt multiple, incepand de la nastere pana la adolescenta si au caracteristici clinice particulare, in carte sunt prezentate aspectele clinice ale bolilor oculare la copil, atitudinea terapeutica medicala si/sau chirurgicala in functie de boala, prezentandu-se cele mai recente aspecte din domeniu, pe baza cercetarii unei bogate bibliografii, dar si prin experienta personala a fiecarui autor, medici de prestigiu in specialitate din principalele centre universitare, dar si colaboratori externi (S. U. A.).

Examinarea vederii la copil este obligatorie pentru un diagnostic de boala oculara si pune probleme dificile de colaborare cu copilul de varsta mica (foarte mica). Principalele semne oculare: ochi rosu, lacrimare, leucocorie, sunt prezentate in functie de cauzalitate, strat anatomic, varsta, intercorelatii locale si generale. Refractia oculara are la copil particularitati care trebuie identificate si corectate optic, pentru ca nedecelarea si corectarea insuficienta sau absenta corectiei favorizeaza dezvoltarea unui handicap vizual, accentuat in timp, dar si posibila ambliopie (scaderea vederii), care, daca nu este corectata pana la varsta scolara, ramane definitiva. Identificarea viciului de refractie, a ambliopiei si tratamentul lor sunt elemente esentiale in bolile oculare si ele sunt prezentate in carte cu mare atentie si discernamant clinic.

Corectia cu lentile de contact a viciilor de refractie este posibila la copil in functie de particularitatile clinice oculare si generale ale pacientului. Chirurgia refractiva pentru viciile de refractie la copil este indicata in functie de valoarea dioptrica pe principalele meridiane, preferandu-se corectia spre adolescenta si in situatii clinice bine determinate. Elementele de genetica in oftalmologie sunt necesare pentru cunoasterea multiplelor aspecte clinice de patologie oculara si, in acest sens, am considerat necesara prezentarea catorva aspecte ale anomaliilor congenitale ale ochiului si, in particular, ale discului optic. Strabismul (pierderea paralelismului intre cei doi ochi, cu fixarea imaginii paramacular) este o manifestare clinica relativ frecventa la copilul mic, care trebuie rapid depistata si tratata corespunzator, pentru ca, pe langa aspectul inestetic, se pierde functia vizuala.

In carte, capitolul de strabism este amplu prezentat sub toate aspectele clinicoterapeutice actuale. Urmatoarele capitole din carte abordeaza patologia oculara pe straturi anatomice: cornee, uvee, cataracta, pupila, glaucom, retina, N. O., fiind prezentate: principalele boli oculare, cat si aspecte clinice, evolulii, complicatii, prognostic, tratament medical si/sau chirurgical actual. Anexele globului ocular: orbita, conjunctiva, pleoape, aparat lacrimal au la copil o patologie specifica, cu particularitati bine definite, care sunt evidentiate, indicandu-se si modalitatile terapeutice necesare. S-au descris principalele tumori oculare si ale anexelor la copil, care, desi NU sunt foarte frecvente, sunt grave prin tendinta rapida de extensie, care obliga la tehnici chirurgicale mutilante - enucleatie/exenteratie.

La copil, traumatismele oculare sunt foarte grave si au caractere particulare, pentru ca pot afecta concomitent mai multe structuri anatomice, iar evolutia prin extensie traumatism sau in complicatii) genereaza o patologie oculara dificila: uveite, dezlipire de retina, oftalmie simpatica, care pot compromite organic si functional ochiul definitiv, pacientul devenind orb. Colectivul de autori spera ca aceasta carte sa deschida cai noi de abordare a patologiei oculare la copil, teoretic si practic.

Cartea este o noutate in aparitia editoriala, subiectul nefiind foarte abordat pe plan national. Coordonatorul cartii, Profesor Dr. Marieta Dumitrache, si un numar de colaboratori au publicat pana in prezent carti de Oftamologie, la Editura Universitara „Carol Davila" si la Editura Medicala, unanim apreciate ca fiind aparitii de exceptie, in multe dintre ele abordandu-se pentru prima oara in tara patologia prezentata: Sindroame si boli sistemice cu manifestari oculare, Patologie oculara de urgenta, Tratament medical in bolile oculare, Tratament chirurgical Si tratament laser in bolile oculare, Explorari functionale in oftalmologie, Neuro-oftalmologie.

Nr. de pagini: 672
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.113 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.