Cele mai frumoase povestiri zen

Cele mai frumoase povestiri zen
-10%
ISBN: 973-7995-65-1
Editura:
Categoria: Proza Diversa
Preț: 16,92 lei
18,80 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Povestirea zen arata spiritul, socheaza, rastoarna modurile de gandire, reteaza prejudecatile. "Trebuie sa golesti ceasca daca vrei sa o umpli", spune maestrul ceaiului. Scopul zenului este acela de a restitui "fata originala", inocenta. Ne cheama sa facem experienta comuniunii noastre cu universul. Ne dezvaluie infinitul in infinit. Ne aduce armonia, seninatatea.
"Iata-ne in timpurile vechi, in piata satului, in jurul unui maestru zen aflat in tacere. Si iata ca, in seara care se lasa, suntem din nou impresionati de ritmul frazelor, de vraja imaginilor... Zenul se adreasa, la inceputuri, unei populatii cu traditii orale. Calugarii zen au recurs deseori la povestire ca sa puna la indemana celor mai umili gandirea zen, greu de inteles tocmai datorita simplitatii sale.
Povestirile zen sunt istorioare cu dragoni, elefanti, femei tinere frumoase si intelepte, calugari traind in colibe din crengi, imparati melancolici, mistrii fermecate sau cocori cenusii... Iar in spatele sclipirii miraculoase a povestii, se afla sufletul lucrurilor, absolutul, natura lui Buddha "

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

21,96 lei
24,40 lei (-10%)
16,92 lei
18,80 lei (-10%)
14,40 lei
16,00 lei (-10%)
Created in 0.4515 sec