Clipa
36,00 lei
40,00 lei (-10%)

Clipa

Clipa
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aparut in editie princeps in 1976, romanul„Clipa” este acum reeditat de Editura Adevarul Holding in cadrul unei colectii de lux. Lansarea, apropiata ca data de ziua de nastere a maestrului (30 ianuarie), a fost poate cel mai frumos cadou pe care si-l dorea scriitorul Dinu Sararu. Desi scris si publicat intaia oara in perioada comunismului,„Clipa”, un roman politic, revine in atentia cititorilor secolului al XXI-lea, fiind publicat fara modificari pe text, chiar daca actualul context politic este diferit. Tema romanului evoca perioada 1950-1970 din perspectiva unei existente umane tragice, din perspectiva unor intamplari crancene, patetice si tacute in decenta lor exemplara.
Actiunea se desfasoara pe doua planuri temporale: inceputul anilor‘70 (filonul principal si intriga), dar si jumatatea anilor‘50 (prin anumite rememorari). Cele doua personaje principale, activistul Dumitru Dumitru (prim-secretar de„scoala stalinista”) si inginerul Tudor Cernat (director la un grup industrial), propun o intriga indrazneata, datorata confruntarii ideologice dintre metoda veche si cea noua a activistilor de partid.
„Clipa” s-a bucurat de un real succes nu doar in varianta tiparita, primind de-a lungul vremii diverse premii, dar si pe scena sau pelicula. In 1978 are loc premiera pe tara, la Constanta, a piesei cu acelasi nume. Iar un an mai tarziu, in regia lui Gh. Vitanidis, se lanseaza filmul.


Autor: Dinu Sararu
Format: 13x21 cm
Nr. de pagini: 416
Anul aparitiei:2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1120 sec