Clipa

Clipa
-25%
ISBN: 973-103-150-2
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 384
Categoria: Romane
Preț: 26,24 lei
34,99 lei (-25,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Romanul Clipa, reeditat la RAO cu ocazia implinirii a 75 de ani de la nasterea scriitorului Dinu Sararu, a aparut initial in 1976 si s-a bucurat de un remarcabil succes de public si de critica.

Roman politic prin excelenta, remarcabil la vremea respectiva prin actualitate si cutezanta (este primul roman din literatura romana care descrie, bunaoara, lagarele de munca pentru reeducarea comunista), Clipa depaseste mediul rural (reprezentat de personajul Naita Lucean) din precedentul Niste tarani, si, prin activistul Dumitru Dumitru (prim-secretar de raion si apoi de judet) si inginerul Tudor Cernat (director la un grup industrial), patrunde in mediul urban, propunind o confruntare ideologica si de metoda intre vechea si noua garda a activistilor de partid comunist (cei educati la scoala stalinista a lui Dej si cei care promoveaza dezghetul ceausist. In acest context, cartea poate fi citita de tinara generatie si ca o marturie de constiinta si ca o pagina de istorie contemporana.

Naratiunea este complexa, desfasurindu-se pe mai multe planuri spatiale si doua temporale, ce acopera inceputul anilor 1970 (cind se desfasoara filonul principal al intrigii) si jumatatea anilor 1950 (rememorati prin flash-uri).

Procedeul este cinematografic, scrierea, plina de nerv, taietura de montaj este facuta cu mina sigura, romanul captivind prin fluiditatea stilului, in ciuda unei marcate oralitati. Intr-o scurta nota adaugata prezentei editii, autorul face precizarea ca nu s-a simtit dator sa schimbe nici o virgula fata de editia princeps.


Nr. de pagini: 384
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1050 sec