Codul de procedură penală – texte, jurisprudenţă, hotărâri C.E.D.O. ed.a 2-a

Codul de procedură penală – texte, jurisprudenţă, hotărâri C.E.D.O. ed.a 2-a
-20%
Preț: 63,20 lei
79,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 728
Format: Carte brosata
Categoria: Penal

DESCRIERE

Codul de procedură penală – texte, jurisprudenţă, hotărâri C.E.D.O. ed.a 2-a - HAMANGIU.

Codul de procedură penală – texte, practică judiciară, hotărâri C.E.D.O. aduce în atenţia juriştilor o selecţie a soluţiilor din practica instanţelor române din perioada 1990-2007 (în jur de 700 hotărâri), precum şi din jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului care privesc procedura penală (aproape 200 de hotărâri), pronunţate împotriva României sau împotriva altor state, unele dintre ele mai puţin examinate în doctrina română.

Cea de-a doua ediţie a lucrării – actualizată 15 ianuarie 2008 – oferă cititorilor cele mai recente soluţii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ale instanţelor inferioare, criteriile principale de selecţie a hotărârilor fiind, pe de o parte, actualitatea problematicii abordate, iar, pe de altă parte, aptitudinea de a rezolva, cu valoare de principiu, problemele de drept ridicate în activitatea instanţelor de judecată, fiind însoţite, acolo unde s-a simţit nevoia, de note critice ale autorilor.

Lucrarea respectă structura Codului de procedură penală, articolele fiind urmate de referiri la legislaţia conexă, la deciziile Curţii Constituţionale, la practica instanţelor naţionale şi, acolo unde este cazul, la hotărâri ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, fiind un instrument apt să faciliteze cunoaşterea problemelor de drept ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti şi modul în care acestea le-au soluţionat.

Art. 1. Scopul procesului penal.

Art. 2. Legalitatea si oficialitatea procesului penal.

Art. 3. Aflarea adevãrului.

Art. 4. Rolul activ. Organele de urmãrire penalã si instantele de

judecatã sunt obligate sã aibã rol activ în desfãsurarea procesului penal.

Art. 5. Garantarea libertãtii persoanei.

Art. 51. Respectarea demnitãtii umane.

Art. 52. 1) Prezumtia de nevinovãtie.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.