Explicatii preliminare ale noului Cod penal. Vol. I - Articolele 1-52

Explicatii preliminare ale noului Cod penal. Vol. I - Articolele 1-52
-10%
Categoria: Procedura
Preț: 62,10 lei
69,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii"Titu Maiorescu" si ale revistelor"Dreptul" si"Palatul de Justitie" pe anul 2010, a obtinul PREMIUL"VINTILÃ DONGOROZ".

Autorii au decis sa publice aceasta lucrare de comentarii ale noului Cod penal sub titlul de"Explicatii preliminare ale noului Cod penal", tinand seama ca acest Cod adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, pana la intrarea sa in vigoare, va mai putea suferi modificari, modificari posibile in situatii temeinic justificate asa cum prevede Art. 56 alin. (11) din Legea nr. 24/2000, modificata si completata prin O.U.G. nr. 61 din 3 iunie 2009.

In esenta, aceste explicatii, chiar preliminare, cuprind o analiza profunda a continutului noilor dispozitii, cu trimitere atat la doctrina, cat si la solutiile instantelor care au ramas valabile in raport cu noile prevederi.

De asemenea, aceasta analiza cuprinde si unele observatii critice la adresa legiuitorului, ca si unele propuneri de lege ferenda sugerate de aceste explicatii critice, spre a stimula pe noul legiuitor sa aduca modificarile corespunzatoare dispozitiilor din noua lege, asigurand astfel stabilitatea si coerenta politicii represive penale, garantie hotaratoare a respectarii drepturilor fundamentale ale destinatarilor legii penale si a intaririi ordinii de drept in perioada pe care o strabatem.

Nr. de pagini : 554
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1355 sec