Codul rutier. Actualizat la 13 iulie 2016 - Editie ingrijita de Mircea Ursuta

Codul rutier. Actualizat la 13 iulie 2016 - Editie ingrijita de Mircea Ursuta
-10%
Preț: 22,41 lei
24,90 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

Legislatia rutiera (inclusiv O. G. nr. 2/2001) a suferit modificari importante in perioada scursa de la aparitia ultimei editii a prezentei lucrari (ianuarie 2016), modificari pe care le-am inserat in text si pe care le-am prezentat in sinteza in studiul introductiv (avem in vedere in acest sens, in mod special, O. U. G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in M. Of. nr. 490 din 30 iunie 2016).

Pe de alta parte, la data de 24 iunie 2016, Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica un proiect de modificare si completare a O. U. G. nr. 195/2002. Acest proiect contine modificari cu privire la sanctionarea contraventiilor de stationare si oprire neregulamentara, precum si o procedura de ridicare sau blocare a autovehiculelor stationate neregulamentar, fiind reprodus si comentat, de asemenea, in cadrul studiului introductiv.

La fel ca in cazul editiilor precedente, am incercat sa imbunatatim prezenta lucrare, astfel incat aceasta sa constituie un instrument util de lucru pentru practicienii dreptului, dar si pentru orice cetatean ce este confruntat cu o problema de aplicare a legislatiei rutiere.

Am pastrat, la final, tabelul care cuprinde o sinteza a aplicarii normelor rutiere in materia constatarii contraventiilor la regimul rutier.

Tabelul este util atat politistilor rutieri care sunt chemati sa constate contraventii rutiere, cat si persoanelor sanctionate, care pot verifica foarte rapid daca incadrarea juridica facuta de agentul constatator este cea corecta.
Practic, tabelul cuprinde, in ordine alfabetica, incalcarile normelor rutiere, temeiul de drept al sanctiunilor, cuantumul amenzii si eventualele sanctiuni complementare ce urmeaza a fi aplicate– puncte de penalizare, suspendarea dreptului de a conduce, retinerea certificatului de inmatriculare etc. Ultima coloana indica valabilitatea dovezii de circulatie in ipoteza aplicarii unei sanctiuni complementare mai grave.

Avocat dr. MIRCEA URSUTA

Include:
● Studiu introductiv
● Extrase din Noul Cod penal si din Legile de aplicare a Noilor Coduri
● Acte normative conexe esentiale, inclusiv Procedura de utilizare a aparatelor radar si Reglementarea„cazierului rutier”
● O. G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile ulterioare
● TABELUL SANCTIUNILOR RUTIERE


Anul aparitiei: 2016
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 344

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.056 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.