Contractul de donatie
39,20 lei
49,00 lei (-20%)

Contractul de donatie

Contractul de donatie
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 39,20 lei
49,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Contractul de donatie de Ovidiu Ungureanu. Aceasta carte reprezinta o veritabila teza de doctorat, de la prima pana la ultima pagina. Abordand o tema clasica, dezbatuta adesea in scrierile juridice mai vechi sau mai noi, demersul autorului pare temerar. Totusi, tema a primit cel mai adesea abordari fragmentare, secventiale si mai putin forme monografice. De alta parte, contractul de donatie nu a ramas„inghetat”; chiar daca el nu s-a modificat in esenta sa, cunoaste in ultimul timp noi particularitati si variante.
Cercetarea intreprinsa de autor este vasta, deoarece o astfel de analiza presupune traversarea teoriei generale a actului juridic civil, a persoanelor, bunurilor, obligatiilor, succesiunilor etc.; practic, nicio parcela a dreptului civil nu a fost ocolita de autor, iar probitatea stiintifica nu poate decat sa mareasca valoarea lucrarii.
Lucrarea este remarcabila prin profunzimea analizelor dedicate formelor si efectelor contractului de donatie, raportului donatiilor, partajului de ascendent etc.; remarcabila prin discutiile pe care le angajeaza asupra unor chestiuni controversate, dificile, solutionate neunitar in jurisprudenta si prin opiniile personale infatisate convingator; remarcabila gratie explorarii si exploatarii dreptului comparat, bineinteles, in primul rand cel francez; remarcabila, in sfarsit, prin stilul clar si concis in care este scrisa, in ciuda densitatii si tehnicitatii subiectului; sobrietatea este o calitate in plus.
Evident, lucrarea poate pretinde un loc original in peisajul literaturii noastre juridice si se adreseaza in primul rand celor interesati de studiul contractului de donatie si de solutionarea litigiilor nascute din acesta.

Prof. univ. dr. Ovidiu Ungureanu
Anul aparitiei: 2010
Nr.pagini: 424

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1684 sec