Tratat de Drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale

Tratat de Drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale
PRP: 100,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 90,00 lei
Diferență: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 720

DESCRIERE

Tratat de Drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale - Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu.

Lucrarea, adresată studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor şi deopotrivă practicienilor consacraţi, reprezintă un studiu aprofundat al materiei drepturilor reale, nu numai dintr-o perspectivă juridică, ci şi dintr-una istorică, filozofică, sociologică şi uneori teologică.

Autorii tratează pe rând patrimoniul, bunurile şi clasificarea lor, dreptul de proprietate, posesia, apărarea dreptului de proprietate şi a celorlalte drepturi reale, dezmembrămintele dreptului de proprietate, modurile de dobândire a acestora şi publicitatea imobiliară.
Analiza este punctată de numeroase trimiteri la opiniile exprimate în literatura de specialitate – atât naţională, cât şi din dreptul comparat –, precum şi la dispoziţiile Proiectul noului Cod civil, toate acestea fiind însoţite şi de aprecieri critice pertinente ale autorilor – reputaţi specialişti în domeniu. De asemenea, un loc important în tratarea instituţiilor îl ocupă soluţiile jurisprudenţiale, atât din practica instanţelor naţionale, cât şi din cea a Curţii Europene a Drepturilor Omului.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0602 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.