Eseu asupra clasificarii bunurilor in dreptul civil

Eseu asupra clasificarii bunurilor in dreptul civil
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 21,60 lei
24,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Eseu asupra clasificarii bunurilor in dreptul civil" a primit Premiul"Henri Capitant" pentru cea mai buna teza sau monografie juridical a anului pe teme de drept privat, acordat in data de 11.11.2011 de catre Revista Romana de Drept Privat in colaborare cu Asociatia Henri Capitant-Romania si Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania.

"Intre un Cod civil si o natiune se formeaza un cuplu, ia nastere o casatorie. Nimic asemanator pentru o lege, chiar o mare lege. Relatia unui Cod civil cu natiunea sa cere un plus de romantism: este intr-un fel chiar o relatie de dragoste" (J. Carbonnier).

Asa ne si explicam emotia pe care o incercam acum la zenitul Codului de la 1864. Acest Cod civil nu este un cod printre multe altele. El pastreaza memoria trecutului si face parte din istoria noastra; el poarta amprenta predecesorilor nostri.

Ovidiu Ungureanu este profesor universitar la Facultate de Drept"Simion Barnutiu" din Sibiu, iar Cornelia Munteanu este lector universitar la aceeasi facultate, unde predau Drept civil. Partea generala, Persoanele si Drepturile reale.

Nr. de pagini : 286
Anul aparitiei : 2010
Autori :  Ovidiu Ungureanu ,Cornelia Munteanu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1159 sec