Contratimp
45,00 lei
50,00 lei (-10%)

Contratimp

Contratimp
-10%
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Contratimp - Vlad Musatescu.

Prin 1940, dorind sa devina „poet capitalist", adicatelea cu domiciliul în Capitala, Vlad Musatescu ajunge în Gara de Nord, unde este dat pe mana comisarului de politie M. Alexandrescu (si el poet), pentru ca se urcase in tren fara bilet. Milos, politistul il face scapat si-l miruieste cu 50 de lei, ceea ce ii induce o „zglobie si tonica melancolie". Intamplarea, plus bombardamentele nocturne (era razboi), se prea poate sa-i fi inspirat Balada pasagerului care s-a sinucis in closetul unui hotel din dosul Garii de Nord, poema suprarealista ce l-a facut celebru in mediile literare.

Corector la „Curentul literar magazin", doarme în cada de baie a redactiei si publica prin diverse reviste-cometa (cum apareau, cum dispareau), fara a primi vreun franc.

Ata il trage totusi pe Vladut spre obarsii, spre casa bunicului Tatapetre, taran intelept, care n-a pregetat sa-si traiasca viata, iubind si tragand vartos la masea („Contratimp", roman dedicat acelui alt fel de Moromete si „gromovnicului" sau, primeste în 1981 Premiul Uniunii Scriitorilor). Nu paraseste totusi Bucurestii inainte de a deveni editor.

Format: 13 cm x 21 cm

Nr. pagini: 688

REVIEW-URI

Rating general
5
1 review
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
este un roman grozav, l-am citit acum douazeci de ani si imi aduc aminte mereu cu placere si afectiune de Tatapetre din Matau. Multumesc, Vlad Musatescu, pentru buna dispozitie druita prin romanele tale!
Created in 0.229 sec