Magdalena si Tartoi + Aventurile celor patru ostrogoti

Magdalena si Tartoi + Aventurile celor patru ostrogoti
-10%
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Magdalena si Tartoi + Aventurile celor patru ostrogoti - Adevarul Holding.

Baiat cu scoala, basca descurcaret pre limba lui Voltaire si dezertor din armata ce luptase contra sovieticilor, Vlad Musatescu este acceptat (1945-'46) in redactiile ziarelor craiovene "Inainte" si "Situatia". Ajunge iar la Bucuresti, promovat pe post de ditamai presedinte director general al Editurii "Europolis", finantata de comunisti. Ii editeaza lui Arghezi "Cartea cu jucarii", ratacind desenele Mitzurei, si scrie in draci.

In 1948, institutia falimenteaza, iar PDG-ul este trecut la munca de jos la sectorul tehnic al Editurii de Stat. Il cunoaste, dormind efectiv la post, pe directorul A. Toma, poet la moda in acei ani tulburi si autor, printre altele, al penibilelor versuri "imperialist american/cadea-ti-ar bomba in ocean".

Ca o paranteza la randurile ce urmeaza ar fi de spus, in maniera "rad, dar nu-i rasul meu", proprie autorului, ca "Magdalena si Tartoi, aventura plina de gingasie a doi copii" i-a fost inspirata de amorul sau juvenil pentru o Mariana. Donsoara cu un copil de "tip floricol" la activ si amanta a patronului sau librar din Craiova, Nicky Badescu. Avida de maritis cu orice chip, juna pusese ochii pe Tartoiul sentimental…

Format: 13 cm x 21 cm

Nr. pagini: 304

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1461 sec