Expeditia Nisetrul Doi + La sud de lacul Nairobi

Expeditia Nisetrul Doi + La sud de lacul Nairobi
-10%
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Expeditia Nisetrul Doi + La sud de lacul Nairobi - Vlad Musatescu.

Chemat la oaste, recrutului Musatescu, ostas din stirpea bravului soldat Svejk, i se încredinteaza o misiune de importanta vitala pentru front: sa spele closetele unitatii!

Brusc, dupa numai trei zile de razbel-vidanja, recrutul dezerteaza! Cu act de identitate fals ajunge în sudul Basarabiei, la Borsal, sat nemtesc depopulat. Draga lui Penke (moasa Paraschiva Zabunov, din satul bulgaresc Tarutino) îsi aminteste ca, înamorata la prima vedere de ferchesul june cam plinut, dar plin de paduchi, îl ascunde într-un dulap pentru a-l salva din ghearele politiei militare. Dupa 23 august 1945 se repatriaza, cu domiciliu provizoriu la Craiova.

Andi reuseste sa publice primul sau roman: „La Sud de Lacul Nairobi" în 1945 la editura „ABC". Ciudateniile inginerului ardelean Titus Ambrus, cu al sau Element 93, ce poate declansa fisiunea nucleara, plus paginile despre rebeliunea legionara nasc abracadabrante aventuri, oricum, de alta factura decât cele din „Operatiunea Nisetrul 2" (1987, Editura „Ion Creanga"), cum ar fi aceea cu copaia pe Argesul copilariei.

Format: 13 cm x 21 cm

Nr. pagini: 464

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1324 sec