Istoria filosofiei Volumul II. Filosofia medievala (Editie Cartonata)

Istoria filosofiei Volumul II. Filosofia medievala (Editie Cartonata)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 66,75 lei
89,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Frederick Copleston ofera, in acest al doilea volum al impresionantei sale Istorii a filosofiei, o perspectiva cuprinzatoare, erudita si riguroasa asupra evolutiei gandirii europene in perioada medievala, incepand cu Parintii Bisericii si primii filosofi crestini Fericitul Augustin, Pseudo-Dionisie Areopagitul, Boethius si ajungand pana la marii ganditori ai secolului al XIII-lea: Toma de Aquino si Duns Scotus.
Poate fi vorba de o filosofie crestina a Evului Mediu si daca da, in ce sens Daca filosofia este un domeniu legitim si autonom al cercetarii si cunoasterii umane (autonom in sensul ca filosoful isi are propria metoda si propriul obiect), s-ar parea a aceasta nu este si nu poate fi crestina. Ar fi absurd sa se vorbeasca despre biologie crestina ori despre matematica crestina: biologul sau matematicianul poate fi crestin, dar nu si biologia ori matematica acestuia. La fel poate fi spus si despre filosof ca este crestin, dar nu si dspre filosofia sa. Frederick Copleston
Frederick Charles Copleston s-a nascut in 1906. A studiat stiintele umaniste la Oxford si s-a alaturat Ordinului iezuit in 1930. In 1939 este numit profesor de istorie a filosofiei la Heythrop College, iar intre 1952 si 1965 e profesor de metafizica in cadrul Universitatii Gregoriene din Roma. In 1970, cand London University incorporeaza Heythrop College, ajunge sa fie primul director al acesteia, precum si profesor de istorie a filosofiei si decan al Facultatii de Teologie de la London University. Se retrage in 1974, cand devine profesor onorific.

Anul aparitiei: 2009
Editie: Cartonata
Nr.pagagi: 648

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1093 sec