Istoria unui destin confiscat
26,98 lei
33,72 lei (-19,99%)

Istoria unui destin confiscat

Istoria unui destin confiscat
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 26,98 lei
33,72 lei (-19,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea de fata are menirea de a facilita intelegerea unei experiente extrem de dureroase si profund personale, experienta traversata vreme de patru decenii de catre unul dintre oamenii verticali ai acestui neam, un om care s-a stins intr-o cunoastere imperfecta – tatal meu, victima a comunismului. Ea vizeaza restituirea (fie si numai partiala, fie si numai simbolica) a unui destin confiscat.

    MioriTa Baciu Got

    Cele mai vii multumiri le-am avut stand de vorba cu oameni ori discutand si plimbandu-ma cu elevii mei. Acolo, la clasa, m-am implinit si i-am implinit spiritual pe altii. Acolo m-am regasit si am trait cele mai stralucite clipe din viata mea.

    Cu greu m-am decis sa astern pe hartie ultimele randuri, care cuprind ganduri si multe incercari la care am fost supus pana la suflarea mea cea de pe urma. Un lucru sa stiti toti cei ce auziti aceste reflectii: ca ele-s smulse din propria mea fiinta, ca ele reprezinta in totalitate numai Adevarul, pentru care martir am fost o viata intreaga.

    Viorel Baciu

     MiORITA baciu GOT, cea dintai fiica a preotului greco-catolic Viorel Baciu, vine pe lume in inima Transilvaniei, langa Blaj, la 25 noiembrie 1948. Cateva zile mai tarziu, cultul greco-catolic este scos in afara legii de catre regimul comunist. Isi obtine doctoratul in filologie in 1981 cu teza Argoul romanesc. Intre 1990-2007 activeaza ca inspector general de limba si literatura romana in Ministerul Educatiei; in paralel continua sa se dedice misiunii la catedra, ca profesor in invatamantul liceal si universitar. In 1996 publica volumul de versuri Polenul clipei (cu o prefata de Cezar Baltag), fiind de asemenea autoare de carti cu profil didactic, cursuri universitare si articole de specialitate. Din 1995 pana in 2013 este presedinta Secretariatului National al Invatamantului Catolic din Romania. In calitate de reprezentanta a educatiei romanesti peste hotare, Miorita Baciu Got organizeaza varii conferinte si seminare de formare, vizitand de-a lungul carierei majoritatea tarilor Europei, India si Brazilia.

Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 480
Format: 13 × 20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1332 sec