Limba si literatura romana culegere pentru clasa a VIII-a

Limba si literatura romana culegere pentru clasa a VIII-a
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Teste grila
Preț: 8,80 lei
11,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Necesitatea unei culegeri de exercitii la limba si literatura romana se impune in contextul dat de existenta unei Programe revizuite de limba si literatura romana la clasa a VIII-a si de absenta unor manuale noi. Modificarile la nivel ortografic, ortoepic, morfologic si de vocabular din ultimii 20 de ani trebuie cunoscute si insusite de noi toti, ele devenind norme odata cu aparitia DOOM-ului, editia a II-a, in 2005. In momentul de fata, manualele scolare nu sunt adaptate acestor norme, iar elevii sunt obligati ca la Evaluarea Nationala de pe 20 iunie 2011 sa cunoasca si sa foloseasca in mod corect limba romana, in conformitate cu noile reguli.
Lucrarea are scopul principal atingerea competentelor, vizate de programa, care prevede ceea ce este comun pentru toti elevii, asigurandu-se astfel egalitatea sanselor: formarea competentei de intelegere a unui text literar sau nonliterar si de identificare a valorilor etice si culturale intr un text, exprimand impresiile si preferintele, sesizarea corectitudinii si a valorii expresive a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de imbogatire a vocabularului si a categoriilor semantice studiate, a ortografiei si a punctuatiei, redactarea unor compuneri vizand scrierea despre un text literar sau nonliterar (rezumat, caracterizare de personaj, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structura textului, articol, stire etc.) si a unor texte argumentative.
Cartea abordeaza toate temele obligatorii incluse in programa, fiecareia fiindu-i destinat un set de exercitii diverse si o evaluare. Potrivit recomandarilor programei de invatamant, lucrarea a fost alcatuita in asa fel, incat sa evite aglomerarea de concepte teoretice, regulile abstracte, mai greu accesibile elevilor. Absenta generalizarilor teoretice este suplinita de exercitii cu ajutorul carora se pot pune in evidenta aspecte importante pentru intelegerea faptelor de limba, fara care cunostintele elevilor ar ramane superficiale, necorelate cu practica. Prin gradarea dificultatii, exercitiile iti vor oferi posibilitatea sa actualizezi notiunile studiate in anii anteriori, dar si sa le fixezi pe cele noi. Evaluarile pot fi folosite de catre profesor in clasa, la sfarsitul fiecarui capitol, dar pot fi utilizate si acasa, inaintea unui test anuntat, ca modalitate de a te verifica inaintea testarii. Raspunsurile reprezinta repere de la care tu poti sa pornesti in rezolvare, dar iti ofera si posibilitatea de a te autoevalua.
Iti doresc mult succes in acest an scolar, care este unul foarte important prin examenul care te asteapta, dar trebuie sa intelegi importanta invatarii limbii si literaturii romane dincolo de acest examen, pentru ca, asa cum spune Eugen Simion,„Primul semn al inteligentei si culturii unui om este modul in care se adreseaza, cum isi construieste fraza, cum desfasoara discursul, cu cata abilitate poate folosi melancolia, lirismul, subtilitatile si singularitatile unui cuvant".


Format: 13.5x20 cm
Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 186

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1448 sec