Literatura romana. Manual preparator pentru clasa a VI-a

Literatura romana. Manual preparator pentru clasa a VI-a
-15%
Preț: 12,97 lei
15,26 lei (-15,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-568-261-3
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 304
Categoria: Altele

DESCRIERE

Cel de-al doilea volum al seriei de manuale preparatoare de literatura romana (precedentul este dedicat primului an de studii gimnaziale, clasa a V-a) initiate de un cuplu de autori ale caror carti se bucura de o buna primire in randurile elevilor si cadrelor didactice din invatamantul gimnazial - dascalii Marinela Popa si Ion Popa sunt autori si coautori ai unui important numar de lucrari de profil - este conceput pe baza TEXTELOR INCLUSE IN CELE TREI MANUALE ALTERNATIVE IN VIGOARE PENTRU CLASA A VI-A si ia in discutie TOATE TEXTELE LITERARE INCLUSE, IN STRANSA LEGATURA CU NOTIUNILE DE TEORIE LITERARA PREDATE.
Expunerile din volum, debutand cu un studiu introductiv aplicativ, referitor la comentariul literar, urmaresc ordinea cronologica a "epocilor literare", carora le apartin creatiile populare si apoi cele culte/scriitorii, si constau in planuri corespunzatoare textelor luate in discutie, facilitand INTELEGEREA CONTINUTULUI OPERELOR LITERARE, a unor NOTIUNI DE TEORIE LITERARA APLICATA PE TEXT, formarea DEPRINDERILOR DE RELATARE SI REZUMARE a textelor, a CELOR DE CARACTERIZARE A PERSONAJELOR, precum si SESIZAREA DE ASPECTE SPECIFICE DE CONTINUT SI FORMA. Variantele de comentariile literare valorifica, firesc, si posibilele raspunsuri la majoritatea intrebarilor si exercitiilor corespunzatoare fiecarui text inclus in cele trei manuale alternative.
In sectiunea finala a lucrarii, notiunile de teorie literara sunt sistematizate in cadrul unei SCHITE RECAPITULATIVE, ce inglobeaza intr-un sistem unitar si teoria literara aprofundata in anul precedent de studii (clasa a V-a).
Lucrarea pune la dispozitia elevilor un instrument util si eficient, o baza consistenta pentru studiul curent, dar si pentru pregatirea examenului de TESTARE NATIONALA si a CELUI DE ADMITERE IN LICEU.Consideratii asupra comentariului literar;

LITERATURA POPULARA (privire generala; balada; doina ca specie literara; parabola; portretul);

LITERATURA CULTA (Costache Negruzzi - "Sobieski si romanii"; Grigore Alexandrescu - "Cainele si catelul"; Vasile Alecsandri - "Iarna", "Miezul iernei"; Ion Creanga -"Amintiri din copilarie"; Ion Slavici - "Budulea taichii"; Mihai Eminescu - "Scrisoarea III", "O, ramai", "Peste varfuri"; I. L. Caragiale - "D-l Goe"; Calistrat Hogas - "Amintiri dintr-o calatorie"; Barbu Stefanescu Delavrancea - "Hagi Tudose"; Nicolae Iorga - "Cea dintai invatatura"; George Toparceanu - "Bivolul si cotofana"; Mihail Sadoveanu - "Cetatea Neamtului"; Tudor Arghezi - "Vant strain", "Creion"; Ion Pillat - "Martisor"; Ionel Teodoreanu - "Basmul toamnei", "La Medeleni"; Geo Bogza - "In noptile cu luna femeile torc canepa", "Cartea Oltului"; Marin Sorescu - "Unde fugim de acasa?");

NOTIUNI DE TEORIE LITERARA. Cateva precizari.

Autor(i): Ion Popa, Marinela Popa
Numar de pagini: 304
Anul aparitiei: 2004
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.