Literatura romana. Manual preparator pentru clasa a VIII-a

Literatura romana. Manual preparator pentru clasa a VIII-a
-15%
Preț: 12,97 lei
15,26 lei (-15,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-568-440-3
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 336
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Altele

DESCRIERE

Conform cu actuala programa de limba si literatura romana, volumul dedicat clasei a VIII-a completeaza seria de manuale preparatoare de literatura romana (precedentele volume sunt dedicate anilor de studii V, VI si VII) initiata de un cuplu de autori care si-a probat cu prisosinta audienta in randurile elevilor si cadrelor didactice din invatamantul gimnazial - dascalii Marinela Popa si Ion Popa sunt autori si coautori ai unui important numar de lucrari de profil - si se axeaza pe textele incluse in cele trei manuale alternative in vigoare.
Lucrarea ofera consultantilor sai O STRUCTURARE a comentariilor propriu-zise PE BAZA GENURILOR SI SPECIILOR LITERARE carora le apartin textele supuse analizei, comentariile avand in vedere exercitiile si temele propuse in paginile manualelor, precum si notiunile de teorie literara prevazute de programa in vigoare. In sectiunea finala a lucrarii, notiunile de teorie literara specifice ultimului an de studii gimnaziale sunt sistematizate in cadrul unei SCHITE RECAPITULATIVE, ce inglobeaza intr-un sistem unitar si teoria literara aprofundata in anii precedenti (clasele V-VII).
De o abordare aparte, ca si in volumele precedente, se bucura TEXTELE EPICE si CELE DRAMATICE, cazuri in care sunt oferite analize separate ale continuturilor, caracterizari ale personajelor, dar si alte aspecte caracteristice operelor literare.
Comentariile literare valorifica, pe cat posibil, raspunsurile la majoritatea intrebarilor si exercitiilor corespunzatoare fiecarui text inclus in cele trei manuale alternative, iar dezvoltarile tematice sunt, in orice caz, precedate de planuri de abordare, facilitand intelegerea tuturor aspectelor implicate de textele literare.
Volumul ofera elevilor o baza consistenta pentru studiul curent, dar si pentru pregatirea examenului de TESTARE NATIONALA si a CELUI DE ADMITERE IN LICEU.


CUPRINS

LITERATURA POPULARA (DOINA: Frunza verde magheran; BALADA: Miorita; BALADA POPULARA-BALADA CULTA); LITERATURA RELIGIOASA (PARABOLA: Bogatul nemilostiv si saracul Lazar);

LITERATURA CULTA (STRUCTURI LIRICE: Mihai Eminescu - Dorinta, Lacul, Craiasa din povesti; Alexandru Macedonski - Iertare, Fantana; Octavian Goga - Doina; Lucian Blaga - Amurg de toamna, Izvorul noptii; Nichita Stanescu - Emotie de toamna;

STRUCTURI EPICE: NUVELA: Ioan Slavici - Popa Tanda; Fanus Neagu - Dincolo de nisipuri;

POVESTIREA: Mihail Sadoveanu - Balaurul, Cei doi monstri; Horia Arama - Planeta celor doi sori; Fanus Neagu - Tarziu, cand zapezile sunt albastre;

ROMANUL: Mihail Sadoveanu - Baltagul; Panait Istrati - Ciulinii Baraganului; Ionel Teodoreanu - La Medeleni; Constantin Chirita - Castelul fetei in alb; Isaac Asimov - Robotii de pe Aurora;

STRUCTURI DRAMATICE: COMEDIA: I.L. Caragiale - O scrisoare pierduta; Ion Baiesu - Crima pe palier);

NOTIUNI DE TEORIE LITERARA;

BIBLIOGRAFIE SELECTIVA

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.