TRATAT PRIVIND PROFESIA DE MAGISTRAT IN ROMANIA -2007

TRATAT PRIVIND PROFESIA DE MAGISTRAT IN ROMANIA -2007
-10%
Preț: 72,00 lei
80,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2007
Pagini: 17x24
Format: 704
Categoria: General

DESCRIERE

TRATAT PRIVIND PROFESIA DE MAGISTRAT IN ROMANIA -2007 - Ion POPA.

Lucrare premiată cu "PREMIUL SPECIAL 2007" de Uniunea Juriştilor din România, Societăţii "Titu Maiorescu" şi ale revistelor "Dreptul" şi "Palatul de Justiţie"

Examenul acestui monumental Tratat, conduce la concluzia că ne aflăm în faţa unei lucrări ştiinţifice reuşite, o lucrare valoroasă, cu caracter monografic de interes practic atât pentru judecători şi procurori, cât şi pentru alte categorii de jurişti, dar şi pentru justiţiabili, politicieni, jurnalişti.

Lucrarea are originalitate atât în forma de exprimare, cât şi în conţinutul de idei, stilul fiind clar şi concis, cu un limbaj atrăgător prin alternanţa stilului mai vechi cu stilul zilelor noastre, de natură să facă lectura acesteia mai uşoară, mai plăcută.

Reglementări noi, ca şi necesitatea abordării dintr-o perspectivă modernă, europeană, a drepturilor şi îndatoririlor magistraţilor, identificarea rolului organelor autorităţii judecătoreşti cu atribuţii în gestionarea carierei profesionale a acestora, poziţia magistratului în societate, demonstrează actualitatea temei abordate, cu atât mai mult cu cât, problema statutului profesional al magistratului nu a mai făcut obiect de analiză într-o lucrare de asemenea dimensiuni.

Bibliografia lucrării, dovadă a studiului amplu, arhivistic şi documentar, pe care autorul l-a realizat, analiza fenomenelor ce însoţesc cariera magistratului român, observaţiile accentuat critice, punctuale sau de ansamblu, precum şi propunerile, multe dintre ele cu caracter inedit, susţinute de argumente inedite, conving asupra valorii ştiinţifice a lucrarii şi a contribuţiei personale a autorului în acest sens.

În plus, de remarcat faptul că, în acest domeniu nu există lucrări ştiinţifice la zi, cele care au fost elaborate în trecut, deşi valoroase la vremea lor, fiind depăşite în actualul context politic, economic şi social în care se găseşte România, aceasta sporind nu doar valoarea ştiinţifică a demersului, ci şi utilitatea practică a lucrării de faţă.

În acest context, prin chiar abordarea exhaustivă a acestei teme, lucrarea prezintă un caracter inedit.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.