Psihologia politică - o disciplină societală

Psihologia politică - o disciplină societală
PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,20 lei
Diferență: 7,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 464
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Iniţiativa Laviniei Betea şi a lui Alexandre Dorna, ambii universitari în discipline socio-umane, de a reuni într-o culegere contribuţii ale unor cercetători în domeniu, este mai mult decât binevenită. Ideea de a solicita specialişti din universităţi din Bucureşti, Iaşi, Chişinău, dar şi din Franţa, Spania, Portugalia, se cuvine de asemenea salutată. Nu numai pentru performanţa în sine, ci pentru prilejul de a confrunta viziuni, opinii, concepte şi modalităţi de lucru, ba chiar de a înlocui improvizaţia locvace cu examenul şi observaţia concretului social-politic şi cu studiul aplicat.

Aceste analize sunt utile nu numai studenţilor de la ştiinţe politice, dornici să-şi clarifice noţiuni ca manipulare, propagandă, carismă, leadership, ci şi cadrelor didactice care le predau aceste noţiuni. Nu numai propagandiştilor UTC, convertiţi în analişti politici, care folosesc noţiunea de populism ca pe o înjurătură, ci şi telespectatorului care îi ascultă fascinat, până târziu după miezul nopţii, netrecându-i nici lui prin minte, cum nu-i trece analistului improvizat, că «populist» înseamnă altceva decât «demagog» şi că nu este în orice caz un termen de ruşine, ci descrierea neutră şi pe cât posibil exactă a unui anumit tip de abordare politică. Ceea ce ne fereşte şi pe unii şi pe alţii de apropieri spăimoase şi dătătoare de insomnii gen Hitler-Băsescu, sau chiar Ilici-Iliescu.

Ceea ce contribuie în fine la o apropiere mai calmă, mai echilibrată şi mai edificatoare, de lumea în care trăim.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3296 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.