Faptele apostolilor (A patra carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)

Faptele apostolilor (A patra carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)
-10%
Anul publicării: 2008
Categoria: Religie
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Faptele apostolilor, a patra carte din seria Istoria umanitatii din perspectiva crestina, Ii ofera cititorului ocazia de a cunoaste si a retrai evenimentele pline de semnificatie din viata primei biserici crestine.

Intemeindu-se pe adevarurile descoperite In cartea cu acelasi nume din Noul Testament, volumul de fata nu ofera doar niste pagini de istorie, ci si lectii de viata crestina, de devotament, de slujire si arata ce minunata transformare a caracterului poate realiza Duhul Sfant, pe care Iisus Hristos, Inainte de moartea si Invierea Sa, a fagaduit ca II va trimite ucenicilor si urmasilor Sai.

PREFATA

A cincea carte a Noului Testament a fost cunoscuta dintotdeauna sub numele de Faptele apostolilor; dar titlul acesta nu se gaseste in paginile cartii. Unul dintre primele manuscrise, Codex Sinaiticus, da ca titlu al acestei carti a Noului Testament numai Faptele, fara sa aminteasca ceva de apostoli. Exista un motiv pentru acest lucru. Se intentiona ca Faptele sa fie ceva mai mult decat o scurta istorie a lucrarii de slujire a celor doisprezece apostoli, cu mult mai mult decat prezentarea principalelor evenimente din viata si activitatea celor patru apostoli: Petru, Iacov, Ioan si Pavel.

Cartea Faptelor a fo t scrisa de "preaiubitul doctor" Luca, un convertit dintre neamuri, pentru intreaga biserica, atat pentru iudei, cat si pentru neamuri. Desi acopera o perioada putin mai mare de trei decenii, ea este plina de lectii si invataturi importante pentru biserica din toate veacurile. In cartea Faptelor, Dumnezeu arata in mod clar ca si astazi crestinii trebuie sa traiasca experienta primirii Duhului Sfant pe care au trait-o ucenicii in Ziua Cincizecimii. Puterea Sa a facut ca solia Evangheliei sa se raspandeasca, precum focul in arie, in lumea cunoscuta pe atunci. Faptele Duhului Sfant - prin Petru si Pavel, Ioan si Iacov, cum si prin ceilalti apostoli - pot si trebuie sa se repete in viata si activitatea copiilor lui Dumnezeu de astazi care Ii slujesc.

Modul abrupt in care se incheie cartea Faptelor nu este intamplator, ci sugereaza in mod deliberat faptul ca aceasta extraordinara relatare este neterminata si, de asemenea, ca faptele lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant, trebuie sa continue in toata dispensatiunea crestina, fiecare generatie adaugand un capitol plin de frumusete si putere la cele precedente.

Faptele prezentate in aceasta valoroasa carte sunt, in cel mai real sens al cuvantului, faptele Duhului Sfant, pentru ca, in vremea apostolilor, Duhul Sfant a fost Acela care era prezent ca sfatuitor si ajutor al conducatorilor crestini. In Ziua Cincizecimii, ucenicii care se rugau au fost umpluti de Duhul Sfant si au predicat Evanghelia cu putere.


Cei sapte barbati alesi ca diaconi au fost "plini de Duhul Sfant si intelepciune" (Fapte 6,3). Duhul Sfant a fost Acela care l-a consacrat pe Saul pentru lucrare (Fapte 9,17), care i-a pus deoparte pe Barnaba si pe Saul, pentru lucrarea misionara (Fapte 13,2-4), care a fost prezent in adunar a Bisericii din Ierusalim (Fapte 15,28), cum si In calatoriile misionare ale lui Pavel (Fapte 16,6.7). Cand biserica a suferit persecutii din partea romanilor si a iudeilor, Duhlll Sfant a fost Acela care i-a sustinut pe credinciosi si i-a pastrat ocrotindu-i de erezii.

Faptele apostolilor este una dintre ultimele carti scrise de Ellen White. Ea a fost publicata cu cativa ani inainte de moartea sa. Este una dintre cele mai deosebite lucrari iesite de sub pana ei. Cititorul interesat va gasi in ea lumina si inspiratie pentru o vietuire aleasa si o puternica marturie crestina. Solia cartii este actuala, asa cum a fost intotdeauna, si acest Jucru se reflecta in efortul autoarei de a arata ca timpul din urma va trebui sa fie martor al unei revarsari a puterii Duhului Sfant cu mult mai mare decat aceea din Ziua Cincizecimii. Lucrarea de vestire a Evangheliei nu trebuie sa se incheie cu o mai mica manifestare a puterii Duhului Sfant decat cea care a marcat inceputurile ei.

O comoara inepuizabila de adevar dumnezeiesc, prin care cititorul poate cunoaste si retrai evenimentele deosebit de stralucite din prima biserica crestina si, in acelasi timp, poate fi ocrotit de subtilele inselaciuni ale vrajmasului sufletelor, fiind astfel inspirat si intarit ca, prin viata si activitatea sa, sa completeze, in aceasta generatie, raportul ceresc al Faptelor apostolilor, al glorioaselor experiente in slujba lui Dumnezeu si a Evangheliei Sale.

Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 443

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2006 sec