Tragedia Veacurilor. Marea lupta dintre Hristos si satana (A cincea carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)

Tragedia Veacurilor. Marea lupta dintre Hristos si satana (A cincea carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie
Preț: 17,10 lei
19,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea aceasta nu are atat scopul de a prezenta adevaruri noi cu privire la luptele din vremurile de demult, cat sa extraga faptele si principiile care au o importanta pentru evenimentele viitoare. Totusi, privite ca o parte a luptei dintre fortele luminii si ale intunericului, toate aceste rapoarte ale trecutului sunt privite intr-o noua insemnatate si prin ele este aruncata o lumina asupra viitorului, luminand calea acelora care, asemenea reformatorilor din veacurile trecute, vor fi chemati, chiar cu primejdia pierderii tuturor bunurilor pamantesti, sa marturiseasca "pentru Cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia lui Isus Hristos".

Introducere

Inainte de intrarea pacatului in lume, Adam se bucura de comu-
niune directa cu Creatorul sau, dar, de cand omul s-a despartit de Dumnezeu prin neascultare, omenirea a pierdut acest inalt privilegiu. Prin Planul de Mantuire insa a fost deschisa o cale prin care locuitorii Pamantului pot sa aiba iarasi legatura cu Cerul. Dumnezeu a comunicat cu oamenii prin Duhul Sau si, prin descoperirile date slujitorilor Sai alesi, lumii i-a fost oferita lumina divina. "Oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant"
(2 Petru 1: 21).

In timpul primilor 2. 500 de ani din istoria omenirii n-a existat revelatie scrisa. Cei care fusesera invatati de Dumnezeu le-au comunicat cunostintele lor altora, si acestea au fost transmise din tata in fiu, de-a lungul generatiilor. Pregatirea Cuvantului scris a inceput pe timpul lui Moise. Descoperirile inspirate au fost apoi adunate intr-o carte inspirata. Acest proces a continuat de-a lungul unei perioade de 1. 600 de ani - de la Moise, istoricul creatiei si al Legii, pana la Ioan, cel care a consemnat cele mai sublime ade- varuri ale Evangheliei.
 
Biblia Il indica pe Dumnezeu ca autor al ei, totusi ea a fost scrisa de maini omenesti; in stilul variat al diferitelor ei carti, ea prezinta particularitatile scriitorilor respectivi. Adevarurile ei sunt toate "insuflate de Dumnezeu" (2 Timotei 3: 16), totusi sunt exprimate in cuvinte omenesti. Cel Infinit a revarsat lumina, prin Duhul Sfant, in mintea si inima slujitorilor Sai. El a dat vise, viziuni, simboluri si cifre, iar cei carora le-a fost revelat adevarul in felul acesta au exprimat gandul in limbaj omenesc.
Cele Zece Porunci au fost rostite de Insusi Dumnezeu si au fost scrise cu mana Sa. Ele sunt de natura divina, nu umana. Biblia, exprimand adevarurile date de Dumnezeu in limbaj omenesc, prezinta o unire a divinului cu umanul. O asemenea unire a existat si in natura lui Hristos, care a fost in acelasi timp Fiullui Dumnezeu si Fiul omului. Astfel, ceea ce a fost adevarat despre Hristos este adevarat si despre Biblie: "Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi" (Ioan 1: 14).
Scrise in epoci diferite, de oameni care se deosebeau mult in ce priveste rangul si ocupatia, inzestrarea intelectuala si spirituala, cartile Bibliei prezinta o mare varietate stilistica, precum si o mare diversitate de subiecte abordate. Diferitii ei scriitori au folosit diferite forme de exprimare, adesea acelasi adevar fiind mai clar prezentat de unul decat de altul. Deoarece acelasi subiect este tratat sub aspecte si raporturi variate, cititorului superficial, neatent sau cu prejudecati poate sa-i para ca exista o nepotrivire sau o contradictie acolo unde cercetatorul atent si respectuos, cu o intelegere mai clara, vede armonia care exista in profunzime.
Intrucat este prezentat prin intermediul mai multor tipuri de persoane, adevarul este dezvaluit in variatele lui aspecte. Un scriitor este mai puternic impresionat de o anumita latura a subiectului, sesizand acele puncte care sunt in armonie cu experienta lui sau cu puterea lui de intelegere si apreciere; altul retine o latura diferita si fiecare, sub calauzirea Duhului Sfant, prezinta ceea ce i-a impresionat mai puternic mintea - un aspect distinct al adevarului la fiecare scriitor, insa o armonie perfecta intre toti. Adevarurile astfel revelate se unesc pentru a forma un tot desavarsit, adaptat pentru a raspunde nevoilor oamenilor in toate imprejurarile si experientel vietii.

CUPRINS

Introducere

Distrugerea lerusalimului 
Persecutiile din primele secole 
O epoca de intuneric spiritual
Valdenzii
John Wycliffe
Hus si leronim 
Separarea lui Luther de Roma
Luther inaintea Dietei
Reformatorul elvetian
Progresul Reformei in Germania
Protestul principilor 
Reforma in Franta
In Tarile de Jos si in Scandinavia
Reformatorii englezi de mai tarziu
Biblia si Revolutia Franceza
Parintii peregrini
Vestitorii diminetii
Un reformator american
Lumina prin intuneric
O mare redesteptare religioasa
O avertizare respinsa
Profetii implinite
Ce este Sanctuarul?
In Locul Preasfant
Legea imuabila a lui Dumnezeu
O reforma necesara
Redesteptari moderne
In fata raportului vietii
Originea raului
Ostilitatea dintre om si Satana
Ingerii lui Dumnezeu si spiritele rel
Capcanele lui Satana
Prima mare inselaciune
Spiritismul
Libertatea de constiinta - in pericol
lminentul conflict
Scripturile, apararea noastra
Ul tima avertizare
Criza finala
Eliberarea poporului lui Dumnezeu
Devastarea Pamantului
Sfarsitul marii lupte
Apendice 


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 573

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1887 sec