Profeti si regi (A doua carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)

Profeti si regi (A doua carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Profeti si regi, a doua carte din seria Istoria umanitatii din perspectiva crestina, continua istoria Inceputa In primul volum. Scopul ei nu este acela de a prezenta o cronica sau un raport istoric sistematic, ci, mai degraba, o suita de evenimente si de personalitati care au marcat viata religioasa si politica a poporului Israel, asa cum sunt revelate de Sfanta Scriptura.

Dintr-un popor unit si Infloritor, Israel ajunge o natiune risipita printre neamuri, apoi o ramasita Intoarsa In tara, sa recladeasca pe temeliile strabune si sa astepte Implinirea fagaduintelor de restaurare definitiva prin Mesia, Rascumparatorul si Imparatul dorit. Dar venirea si viata Lui constituie tema urmatorului volum al seriei.

In urcusurile si coborasurile vietii acestor oameni regasim experientele noastre si, mai ales, descoperim interventiile aceluiasi Dumnezeu care conduce istoria omenirii In ansamblul ei, dar are un plan deosebit pentru viata fiecarui om.


PREFATA

Intreaga istorie a "poporului ales", a copiilor lui Avraam "dupa trup", este de un interes profund si vital, mai ales pentru ca descopera aspectele multiple ale caracterului lui Dumnezeu - mila Sa nemarginita, dreptatea Sa desavarsita, intelepciunea Sa fara hotar, puterea Sa nemasurata si dreptatea Sa vesnica.

Dar din toata aceasta perioada, nicio parte nu este mai interesanta decat aceea pe care o trateaza aceasta lucrare, de la vremea regatului plin de slava pamanteasca si pana la robia si restaurarea lui.

Nu este scopul acestei carti sa fie o cronica amanuntita sau o istorie a acelui timp si niciun raport istoric sistematic. Acest lucru a fost facut in diferite timpuri de catre altii. Scopul cartii este mai inalt - sa sublinieze marile lectii morale care pot fi invatate din biruintele poporului Israel, din infrangerile, din ratacirile, din robia sa si din reformele care s-au facut, sa faca din aceste lectii ajutoare practice pentru suflet, in vremuri de incercare, si sa arate plinatatea dragostei lui Dumnezeu si a milei Sale in toate procedeele cu un popor dispretuitor si incapatanat.

Volumul incepe cu Israel ca o imparatie, cu maretul ei templu - centrul mondial la adevaratei inchinari. Urmeaza apoi despartirea, regatul celor zece semintii, cu raportarea necredinciosiei care a avut drept consecinta ducerea in robie.

Experienta nestatorniciei lui Iuda ne este redata sub domniile hotaratoare ale principalilor lui regi, buni si rai, pana cand il gasim in robie, iar pe copiii lui plangand langa apele Eufratului, cu harpele agatate in salcii si cu ochii indreptati cu dor catre Ierusalimul pustiit.

Ni se spune despre sederea lui Israel in Babilon, despre barbatii lui sfinti si despre proroci, despre solia de eliberare data prin proclamatia unui monarh puternic al pamantului, despre calatoria inapoi la Ierusalim, despre rezidirea templului, sub indrumarea divina, si despre restatornicirea poporului Israel in tara lui.


Cartea abunda In studiul marilor caractere - Solomon cel Intelept, a carui Intelepciune nu l-a pazit de cadere, Ieroboam, barbatul siretenie], si consecintele nefaste care au urmat, Ilie cel puternic, fara obarsie aleasa, dar nu fara misiune si solii, Elisei, profetul pacii, Daniel cel iubit de Dumnezeu, Ieremia, prorocul amaraciunii, Hagai, Zaharia si Maleahi, prorocii restaurarii. Mai presus de toti acestia, se ridica, In slava dumnezeiasca, Imparatul care are sa vina, Mielul lui Dumnezeu, Fiul In care Isi gasesc Implinirea vesnica toate simbolurile de jertfa, dreptate si pace.

Lucrarea aceasta ilustreaza planurile neinfrante ale lui Dumnezeu.
Daca Evanghelia Sa binecuvanata nu poate fi vestita lumii prin colaborarea poporului Sau, ea va Inainta, In ciuda lui, pe aripi mai puternice. De ce totusi ei sunt robi In Babilon? Prin marturia credincioasa a catorva, marele imparat al Babilonului este determinat sa prezinte lumii Intregi, printr-o proclamatie imperiala, cunostinta despre Dumnezeul adevarat. Intoarcerea lor din robie, solia eliberarii este proclamata de Cirus cel Mare al Persiei. Bogatia si puterea irnperiilor sunt asezate la dispozitia lor, daca Dumnezeu doreste asa.

In felul acesta, suntem condusi In planul lui Dumnezeu de la tip la anti tip, de la conducatorii muritori la Imparatul cel vesnic, de la slava care piere la slava vesnica, nepieritoare, de la oameni muritori, care pacatuiesc si pier, la cei neprihaniti In Dumnezeul lor, vesnic nemuritori.
Dorim ca acest volum, cu valoroasele sale lectii de credinta In Dumnezeu si In Fiul Sau, impreuna cu descoperirile providentei Sale si viata marilor personalitati ale Vechiului Testament, sa dea gandirii si vietii tuturor cititorilor intelepciunea adanca, care duce la mantuire.

Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 510
Vezi și alte cărți: Carti

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2391 sec