Pregatire intensiva - Literatura Romana Bacalaureat. Indrumari. Concepte operationale. Eseuri - Ion Popa si Marinela Popa

Pregatire intensiva - Literatura Romana Bacalaureat. Indrumari. Concepte operationale. Eseuri - Ion Popa si Marinela Popa
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Bacalaureat
Preț: 17,91 lei
19,90 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor de liceu care se pregatesc in vederea sustinerii examenului de bacalaureat la disciplina limba si literatura romana. in prima parte a acestui auxiliar, sunt precizate modalitatile in care trebuie abordate textele literare studiate, in functie de cerintele subiectului (tema si viziunea despre lume, particularitatile de constructie a unui personaj, relatia dintre doua personaje).

Cea de-a doua parte a lucrarii contine notiunile de teorie literara necesare rezolvarii eseurilor de la subiectul al treilea, dar si a unora dintre cerintele de la primul subiect: genurile si speciile literare, structura textelor liric, epic si dramatic, imaginarul poetic– tipuri de imagini si figuri de stil–, notiunile de versificatie etc.

A treia parte cuprinde, mai intai, trei eseuri referitoare la trei etape importante din evolutia literaturii romane: curentul national popular (pasoptismul) si „Dacia literara”, junimismul si Societatea literara „Junimea”, modernismul, gruparea si revista „Sburatorul”. La acestea se adauga eseurile pe baza textelor literare ale scriitorilor canonici prevazuti in programa pentru bacalaureat, la textele epice si dramatice figurand toate cele trei tipuri de eseuri: tema si viziunea scriitorului despre lume, particularitatile constructiei unui personaj si relatiile dintre doua personaje.

Aceasta lucrare asigura o pregatire eficienta a candidatilor la examenul de bacalaureat datorita structurarii continuturilor si accesibilitatii ei.


Autor(i): Ion Popa, Marinela Popa
Format: 16 x 23 cm
Anul aparitiei: 2016
Nr. pagini: 192

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3214 sec