Viata lui Iisus (A treia carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)

Viata lui Iisus (A treia carte din seria, Istoria umanitatii din perspectiva crestina)
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie
Preț: 25,20 lei
28,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Viata lui Iisus este a treia carte din seria Istoria umanitatii din perspectiva crestina, semnificativ, In centrul seriei, cartea despre viata Aceluia care este Inceputul si Sfarsitul, dar si Centrul istoriei acestei planete. Cand S-a Intrupat si a venit printre noi, ca om, a Impartit timpul In doua perioade distincte: Inainte de Hristos si dupa Hristos.

Despre EI s-a spus:"Niciodata n-a vorbit vreun om ca omul acesta" (Ioan 7,46). Iar despre autoarea cartii de fata se poate spune:

Nimeni n-a scris vreodata ca ea despre Omul acesta.
Citind, II veti descoperi pe Iisus din Evanghelii, pe Iisus din profetiile Vechiului Testament, pe purtatorul pacatelor noastre, pe Acela care a trecut prin moarte ca sa ne poata da viata si sa ne poata avea pentru vesnicie alaturi de EI.

Va fi nu doar o lectura, ci o Intalnire cu Acela care este Invierea si Viata, o experienta autentica de credinta
si de iubire.

CUVANT INAINTE

Daca m-ati intreba care este cartea care mi-a influentat cel mai mult viata si gandirea, in afara de Biblie, v-as raspunde, fara nici o ezitare, ca e te chiar cartea pe care o tineti in maini.
Si nu as fi singurul. La fel ca mine sunt multe milioane de oameni care au citit-o in engleza si in zecile de limbi in care a fost tradusa. Teologie profunda, aplicatii devotionale, analiza meticuloasa, noblete a exprimarii si respect fata de relatarile Evangheliilor se impletesc in mod fericit si dau acestei carti un loc unic intre numeroasele volume inspirate din viata Mantuitorului. Despre El -a spus:"Niciodata n-a vorbit vreun om ca omul acesta" (Ioan 7,46). Iar despre autoarea acestei carti, Ellen White (1827-1915), se poate spune foarte bine: Nimeni n-a scris vreodata ca ea despre Omul acesta.

De ce? Datorita pasiunii ei mistuitoare fata de Domnul Hristos, exprimata atat in discursuri celebre, tinute in fata a mii de oameni, cat si in nenumarate convorbiri personale sau in scrisori trimise colaboratorilor si prietenilor: ,,0, Il iubesc! Il iubesc! Cat de mult Il iubesc! Am descoperit in El un farmec fara pereche" (Schite din viata mea, p. 292). Citind aceasta carte, fiti pregatiti sa traiti aceeasi iubire, aceeasi transformare. Nu exista forta care sa ne schimbe asa cum o face iubirea.

Ori de cate ori citesc Viata lui Iisus, sunt miscat de trasaturile vietii Mantuitorului. Din relatarile Evangheliilor, aduse si mai aproape de noi de paginile acestei carti, reiese o armonie, o unitate de caracter cum nu putem gasi in viata vreunui alt om. Situatiile contradictorii, provocarile violente sau tentatiile subtile nu au facut decat sa confirme cele scrise de apostolul Pavel:"Iisus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci!" (Evrei 13,8). Viata Mantuitorului are un ritm propriu, o energie interna, conducand in pasi tot mai grabiti spre marea culminatie - crucificarea, invierea si inaltarea Sa.

Scenele de mase, declaratiile cutremuratoare, manifestarile publice, facand trimiteri inconfundabile la marile acte istorice ale lui Dumnezeu - creatiunea, geneza poporului Israel si exodul - sau la cele mai prestigioa e institutii ale poporului ales - regalitatea, preotia si profetismul -, alterneaza cu dialoguri directe, de o intensitate aproape insuportabila, Incarcate de dezvaluiri dramatice, si cu perioade de retragere si singuratate care vibreaza de prezenta Celui nevazut. Actiuni si cuvinte de foc, In fata carora parca si cei din morminte se pun in miscare, sunt urmate de scene de o simplitate atat de derutanta si o naturalete atat de umana, incat taina unirii dintre uman si divin in fiinta Mantuitorului devine si mai misterioasa.

Armonie, ritm si energie, contraste vii, pasiune si emotie, acumulari si deznodamant, idei generoase si trairi autentice - nimic din ceea ce trebuie ca o viata sa fie frumoasa nu lipseste din aceasta carte. Citind Viata lui Iisus, pregatiti-va sa traiti o experienta a intalnirii cu frumusetea, caci autoarea invocat si a primit har ca sa scrie despre"Cel 'mai·frum s dintre oameni":

"Ca pana unui scriitor iscusit sa-mi fie limba!" (Psalmi 45,1).
0, dar nu va lasati sedusi prea mult de armonie, ritm si culoar.
Pe paginile centrale ale acestei carti, stam fata in fata cu un Iisus denltant si socant. In cuvintele profetului Isaia;."pentru multi a fost o pricina de groaza - atat de schimonosita Ii era fata, si atat de mult se deosebea infatisarea Lui de a fiilor oamenilor. ..

N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa. Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceai fata de la EI, si noi nu L-am bagat in seama" (Isaia 52,14; 53,2.3). Nu putem sa ne eschivam de la aceasta intalnire tulburatoare cu Purtatorul vinovatiei noastre de moarte, si numai credinta ne va ajuta sa strabatem, la oarecare distanta, drumul crucii pe care l-a urmat singur. Numai iubirea ne va face In stare sa ramanem credinciosi Celui care S-a dat mortii ca sa fim siguri ca vom trai o vesnicie alaturi de El.

Citind Viata lui Iisus, pregatiti-va sa traiti o experienta autentica de credinta si iubire.
Pastor Adrian Bocaneanu, Bucuresti, 2002


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 799

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1727 sec